Wednesday, September 5, 2007

Nurturing centre for children

Salam untuk semua... I would like to open a place for children...not to say tadika or taska (as the taska kat malaysia ni defination is x sama ngan yg dipraktikkan). Some sort like tadika but not drilling concept but I'm using Reggio Emmilia + Froebel+Imam Ghazali+Vygotsky, Piaget, and a bit of montessori nye idea to manage the place. Konsep aku lebih bermotifkan "Readiness to School". So yang 5 skill kat blog Goh suma akan dipraktikkan kat situ nanti. Walaupun demand for tuition class for primary school are more than this...bcoz tadika kat this area dah ada 8 biji kat sini, but I believe things that I will do is different from what they are offering. Lagipun for islamic concept belum ada kat sini so the potential is there cumanya nak cari untung mungkin x lah...thts why terpaksa sapu gak ngan tution but dnt get me wrong coz, what I'm doing is not only for preschooler but also nurturing for primary student...

For start, as Goh kata, kecil-kecilan lbh selamat...lagipun nak jaga quality wehh...kan senang...budget pun ciput n tengah semput nak cari duit tambah modal sebabnya gaji pun macam nak mampus tunggu....So anybody would like to sponsor children story book, mattress yg macam si uda bagi kat goh tu, toys n duit ker......hehhehe n lain2, laptop ke desk top yg baru ke please do so.... tapi yg nak derma tu must be in good condition ler....jangan ler tinggal kulit buku je or isi jer tapi kulit tarak ko nak bagi....(apa? ingat ni tpt pelupusan sampah ker? hehehe memilih ler plak)

Anyway...challenge is still there...n the risk is always there... Pray for my success....nanti leh bayar hutang korang...hehehe...(u.p.:uda n goh). Sabar yer tentuan...

Aku x ler nak buat besar2n , cuma start frm the house yg ada 3 bilik jer, by end of this year...Parents dah x sabar soh aku pindah kat situ sebab nak tution anak dia..

By the way, who ever would like to contribute ideas, tenaga that related with this place...please do so...manalah tahu...kot2 aku yang syok sendiri...ahaks...kalau Che Angah nak buat part time leh ler nanti dari segi story telling kerarts n craft ker...idea ker...
Okey...Adios semua....

12 comments:

mama cute said...

alohaaa..
si gler glamer sudah sampeeiii..
apa pun slamat membukak nursery n ngajo anak2 sidek tuition. ingat.. ajor kena la ikhlas sbb bila ikhlas, lagi berkat wit yg kita dapat. nak jd berjaya direct susah le, tp kena harungi suma pahit, masam,bau bacin dan yang teruk2 sebelum kita dapat menghirup kemanisan meniti kejayaan. (ko ada paham ke madah berhelah aku nih?)aku ngantuk gler ni, mesti kesan ubat demam n selsema yg aku makan tadik... ok la. chow chin chau... satu lagi ko p seting coment ko nih, tickk dekat pop up window.. senang nK RETRIEVE..OK LA NGANTUK GLER BABABSSSS.... CALO BETEEEHH

Ateh said...

ceh..ceh..ceh alasan nak tido ler tu....gue tak reti ler tentuan, cbox pun x lepas lagi... x nak buat sumbangan apa2 ker?

mama cute said...

ko p tang setting tu, klik kat template, pastu p kat comment, kat situ ada tanya pasal poop up window. ko klik aje kat situ... mudah ajerr dong.... yang c box tu, ko p kat emel ko, mesti dia suruh klik kat address dia bawah tu, ko klik aje, dia akan bawa ke satu tempat lain utk setting cbox dalam blog ko... ko baacca arahan dan buat ajee.. musti bulhh

Ateh said...

Bila dah buleh lu pulak tidoq...hampeh!

susiek said...

aku sedekahkan doa saja lah. Semoga suksess dan berjaya apa yg kau hajatkan... aku sendiri pun terkapai-kapai.

Ateh said...

Doa pun doa lah...itu tilam yg ko bagi goh x de lagi ker? Kalu ada reserve untuk aku plak...

mama cute said...

itu tilam banyak baguss ooo... aku kalau lepas mandikan salman, mesti letak dia atas tilam tu.. x gaduh basah.. bila mandikan dia sebelah tub dia..hhehe

susiek said...

itu tilam aku dpt freee. adik jumari keja kat nursery. time tu sek tu tukar tilam baru. so yg lama dia buang. adik jumari amik. banyak jugak. pas tu dia sedekah le kat kita org. ko nak bukak nursery gi la order kat kedai. tak dapek den nak nolong.

susiek said...

itu tilam aku dpt freee. adik jumari keja kat nursery. time tu sek tu tukar tilam baru. so yg lama dia buang. adik jumari amik. banyak jugak. pas tu dia sedekah le kat kita org. ko nak bukak nursery gi la order kat kedai. tak dapek den nak nolong.

mama cute said...

huahuahua... ntahnye.. p la order kat kedai..kuikuikui. time ngan sedara pandai nak mintak free..kat cina ke hindu ke pandai lak ko bayauu..kuangkuangkuang

Ateh said...

gue nak bagi peluang kat u alls utk dapat pahala....huahuahua

Anonymous said...

[url=http://www.blingforfun.com]hip hop jewelry[/url],[url=http://www.blingforfun.com/pendants/cat_9.html]hip hop pendants[/url],hip hop watches,[url=http://blingforfun.com/belts/cat_18.html]bling bling[/url] ,hip hop,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]hip hop chains[/url],hip hop bling,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]iced out chains[/url],[url=http://www.blingforfun.com/chains/cat_7.html]wholesale chains[/url]
hip hop jewelry
wholesale hip hop watches
hip hop rings